Over Bier en kaas een perfect huwelijk

Welkom bij Davidsfonds Sijsele-Moerkerke

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

  1. 06 okt
    inSijsele

    Bier en kaas een perfect huwelijk

    Niet alleen wijn, maar ook bier is ideaal in combinatie met een lekkere kaasschotel.Welk bier bij welke kaas dat is de vraag?
  2. 07 okt
    inSijsele

    China, nieuwe wereldmacht in wording

    China is niet meer weg te denken uit het wereldnieuws. China is aanwezig op economisch  gebied, investerings vlak, bij infrastructuurwerk...
  3. 15 nov
    inSijsele

    The roaring sixties

    De jaren zestig waren een tijd van grote veranderingen en vernieuwing. Met de opkomst van de hippiecultuur werden nieuwe waarden en norme...
  4. 29 nov
    inSijsele

    De Tafel van 4 - Quiz

    Meet jij graag jouw kennis met familie of vrienden? Dan is De Tafel van 4 zeker iets voor jou!Geen aartsmoeilijke vragen, maar een gezell...
Toon alle activiteiten
06 okt
Sijsele - Cultuurfabriek

Bier en kaas een perfect huwelijk

Niet alleen wijn, maar ook bier is ideaal in combinatie met een lekkere kaasschotel.Welk bier bij welke kaas dat is de vraag?

zondag 6 oktober 2024 van 10:30 uur tot 13:00 uur
Niet alleen wijn, maar ook bier is ideaal in combinatie met een lekkere kaasschotel. Bier en kaas kunnen elkaar perfect versterken. Er zijn zoveel bieren beschikbaar, met elk zijn karaktereigenschappen, waardoor men eindeloos kan combineren. Daarnaast heeft bier kenmerken, zoals bitterheid en koolzuur, die in een wijn niet voorkomen. Ook hebben bier en kaas gemeenschappelijke eigenschappen.
Jef Van den Steen is als bierexpert en microbrouwer een autoriteit in zijn vakgebied en dus de geschikte causeur voor deze activiteit.
Hij heeft al verschillende boeken op zijn palmares, schrijft o.a. voor Zytholoog en Bier Passie Magazine. Hij studeerde brouwerijtechnologie aan de Gentse hogeschool en is mede-eigenaar en brouwmeester in brouwerij De Glazen Toren (Erpe-Mere). Omdat hij wilde weten waarom het ene bier blond is en het andere bruin, werd Jef van den Steen van gepassioneerde proever ook causeur, brouwer en auteur.
Je kunt niet veel over bier weten als je geen bier drinkt. Tijdens de lezing degusteren we dan ook 3 trappisten en/of abdijbieren met bijpassend kaasje.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 20,00
niet-leden € 25,00

Info/tickets: 

bij voorkeur              info@davidsfondssijsele.be

of via voice mail       0477 555 728

Labels: Mens & MaatschappijWetenschap & techniekLezingActiviteitCultuurregio BruggeEnthousiastGedeeldHartverwarmend