Activiteiten

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten

 1. Op
  01 mrt
  inSijsele 

  Collaboratie en repressie in Vlaanderen

  Tijdens de Tweede Wereldoorlog was een deeltje van de bevolking betrokken bij collaboratie en verzet. De grote meerderheid zat in een grijze tussenzone. Het is een geschiedenis beladen met mythes en misverstanden en met een impact op de naoorlogse geschiedenis. Historicus, Bruno De Wever, plaatst alles in historisch perspectief.

  Geschiedenis & Erfgoed Politiek Lezing Rolstoeltoegankelijk
  Collaboratie en repressie in Vlaanderen
  Meer informatie
 2. Op
  20-21 apr
  inSijsele 

  2-daagse wijn- en cultuurweekend

  Gido van Imschoot neemt ons een weekend op sleeptouw voor de kennismaking met enkele Belgische wijndomeinen en een bezoek aan een prachtige kasteelsite.
  Met een tussenstop in Vlaams-Brabant rijden we naar de Maasvallei. Ook hier wacht ons een rondleiding en wijndegustatie. Vervolgens rijden we naar ons logement om ons bedje uit te testen en te genieten van een heerlijk diner met aangepaste, Belgische, wijnen. De volgende ochtend treden we in de voetsporen van de Ridders van de Duitse Orde voor een gidsbeurt op een prachtige kasteelsite. Een mondje Italiaans is meegenomen voor het daaropvolgende bezoek aan een wijndomein.

  Mens & Maatschappij Ontspanning & Ontmoeten Architectuur Activiteit
  2-daagse wijn- en cultuurweekend
  Meer informatie