Over Oude wijnstokken, betere wijnen?

07 feb
Sijsele - Cultuurfabriek # 8703

Oude wijnstokken, betere wijnen?

Overal in de wijnwereld groeit de belangstelling voor het gebruik van oude ranken. Ze worden gekoesterd of ze zijn erg gezocht. Denken we maar aan de zoektocht naar oude carignan in het zuiden van Frankrijk of oude chenin blanc wijngaarden in Zuid-Afrika. Waarom zijn oude ranken zo gezocht? Wat zijn de kwaliteiten van oude ranken en zorgen ze voor betere wijnen? 

vrijdag 7 februari 2025 van 20:00 uur tot 23:00 uur

Overal in de wijnwereld groeit de belangstelling voor het gebruik van oude ranken. Ze worden gekoesterd of ze zijn erg gezocht. Denken we maar aan de zoektocht naar oude carignan in het zuiden van Frankrijk of oude chenin blanc wijngaarden in Zuid-Afrika. In de Spaanse wijnregio Priorat groeien in verschillende wijngaarden ranken van meer dan 100 jaar oud en ook in Zuid-Frankrijk, Italië, de VS, Australië en in de Balkan zijn nog tal van wijngaarden met heel oude ranken. In Zuid-Afrika werd in 2016 een Old Vine Project op gestart. Waarom zijn oude ranken zo gezocht? Wat zijn de kwaliteiten van oude ranken en zorgen ze voor betere wijnen? Is er een wettelijke omschrijving van oude ranken? PS nschirjven pas mogelijk vanaf 01/01/25

Gido van Imschoot beantwoordt deze vragen en bij de degustatie van 6 wijnen onderzoeken we of oude ranken een meerwaarde zijn voor de kwaliteit van een wijn.

Natuurlijk zorgt onze keukenploeg voor enkele bij passende hapjes.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 18,00

Info/tickets

bij voorkeur :           info@davidsfondssijsele.be

of via voice mail       0477 555 728

Labels: ActiviteitCultuurregio BruggeHartverwarmendOndernemend